Δελτίο Τυπου - Απολογισμός 5ης Μαθητιάδας

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 10:22

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στο αίθριο (Φουαγιέ) του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά με επιτυχία , η Εκδήλωση –Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας «5η Μαθητιάδα 2015».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις σχολικές μονάδες που υλοποίησαν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων- Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης , Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων και διακρίθηκαν για τις δράσεις και τη δημιουργικότητά τους.

Τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιούνται κάθε χρόνο στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας συντονίζονται, καθοδηγούνται και υποστηρίζονται από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης.

Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους ήταν το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου και 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου, το 2ο ΓΕΛ Κορίνθου. Σε ειδικά διαμορφωμένη οθόνη προβολής παρουσιάστηκαν και τα υπόλοιπα προγράμματα και δράσεις των σχολικών μονάδων του Νομού.

 

Οι σχολικές μονάδες οι οποίες διακρίθηκαν ήταν τα :

3ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Απέσπασε το 1ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό E-Clic για το τοπίο με τίτλο προγράμματος «Ονειρεύομαι μια πόλη πιο φωτεινή, πιο οικεία», εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας στην Εσθονία.

1ο Γυμνάσιο Κιάτου,

Απέσπασε το 1ο Βραβείο και Επαίνους, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Κορινθιακός: Ομορφιές και Περιβαλλοντικά προβλήματα».

ΓΕΛ Λουτρακίου

Απέσπασε το 2ο Βραβείο και Επαίνους, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Κορινθιακός: Ομορφιές και Περιβαλλοντικά προβλήματα».

 

Τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Κορινθιακός: Ομορφιές και Περιβαλλοντικά προβλήματα», διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φωκίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Δυτ.Αττικής και το ΚΠΕ Άμφισσας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων.

 

Στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο: « Κυκλοφορώ στην Πόλη μου με ασφάλεια ως πεζός, επιβάτης , ποδηλάτης ,οδηγός» της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας διακρίθηκαν :

 

  • 4ο ΓΕΛ Κορίνθου

Απέσπασε το 1ο και 2ο Βραβείο του Διαγωνισμού

  • ΓΕΛ Αγίων Θεοδώρων

Απέσπασε 3ο Βραβείο του Διαγωνισμού

  • ΕΕΕΕΚ Κορινθίας

Απέσπασε το Ειδικό Βραβείο για Ομαδική Εργασία Κολλάζ

  • 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου

Απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Εμπνευσμένης Δημιουργίας

  • ΓΕΛ Χιλιομοδίου

Απέσπασε Έπαινο συμμετοχής

 

Το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής σχεδίασε και οργάνωσε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Κορινθίας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΠ Κορίνθου και την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

 

Σημαντικό γεγονός της εκδήλωσης ήταν η απόδοση του Μεταλλίου μετά Επαίνου στη Δ.Δ.Ε. Κορινθίας από την Πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Καραθανάση , για την σημαντική συμμετοχή της στις Δράσεις Εθελοντισμού του Οργανισμού.

Φέτος , 85 εκπαιδευτικοί της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας, δια του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, εκπαιδεύτηκαν και Πιστοποιήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών, τριετούς διάρκειας.

 

Ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια που μας προσέφεραν το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό Αλέξανδρο , οποίος είναι πάντα αρωγός στις δράσεις μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων που ομόφωνα αποφάσισε την ενίσχυση της εκδήλωσης .

Τον Αντιδήμαρχο κ. Κεφάλα Σταύρο, την Αντιδήμαρχο κ. Χρισταρά Αθανασία ,τον Αντιδήμαρχο κ. Μελέτη,για την άμεση και αμέριστη βοήθεια τους στην τόσο σημαντική προσπάθεια μας να αναδείξουμε τις δράσεις και τα έργα των μαθητών μας στην τοπική κοινωνία.

Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Κορίνθου κ. Λαμπρινό Παναγιώτη και την έφορο της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Τόνια Τζαναβάρα για τη συμμετοχή της στην Επιτροπή του Διαγωνισμού και την εξαιρετική συνεργασία και οργάνωση βιωματικών εργαστηρίων και δράσεων με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής μας.

Ευχαριστίες αποδίδουμε , τόσο στον υπάλληλο του Δήμου ,υπεύθυνο για το Δημοτικό Θέατρο κ. Λουκαϊτη για την ευγενική βοήθεια του στη διευθέτηση του χώρου καθώς και την κ. Ζέτα Τσώρη της Πινακοθήκης Κορίνθου για τη πολύωρη και ανεκτίμητη συμμετοχή της στην ταξινόμηση των έργων.

 

 

 

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης                                             Η Υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας                            Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

 

Δρ. Βασίλειος Σαμαράς                                                                     Αριστέα Καλογεροπούλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 5η Μαθητιάδα 5η Μαθητιάδα 2015 »